Handelsprogrammet på utbyte i Norge vid Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skola i Otta

MIEExperts 2015, Fredrik Carlnäs och Jonas Gustafsson har intervjuat några elever och en lärare på Handelsprogrammet för att ställa frågor kring deras utbyte med Norge och Island. Eleverna lyfter fram att de lär sig språk, de får möta nya människor och de får lära sig att samarbeta. De känner att utvecklingen av dessa förmågor kommer att hjälpa dem i fortsatta studier och framtida arbetsliv.

De berättar att de redan innan avfärden till Norge hade lärt känna eleverna via en gemensam facebookgrupp, där de hade lagt upp olika presentationer. Utbytet är ett treskolesamarbete som stöttas av föreningen Norden i Otta, via konceptet Nordplus junior för skolor, där också Menntaskolinn i Kopavogur på Island ingår. 

Eleverna är tacksamma för lärarnas engagemang och även om detta projekt endast löper över två år, så finns en önskan om att förlänga detta och att utbytet kan vara en stående del av Handelsprogrammets pedagogik. De framför att utbytet skulle kunna medverka till att Handelsprogrammet får en bredare intressegrupp av sökande som tycker att internationella projekt skapar mer förståelse för entreprenörskap och turism.

Ta del av vad eleverna, Ida, Lee och Anthon, säger om utbytet i Norge nedan. Lyssna också på vad deras lärare Anita Leonardsson framför om hur detta utbyte främjar utvecklingen entreprenörskap och turism i såväl Norge som i Roslagen.

Lämna en kommentar